Les darreres declaracions de la candidata presidencial a la República de Rwanda, Victoire Ingabire Umuhoza, no poden ser més explícites:

"Brutalitat de l'actuació policial a casa meva anit passada, amb motivacions polítiques.

El 24 de juliol de 2010, des de les 20:10 fins a les 20:50 una brigada mòbil de la policia irromp a la meva residència temporal, traient fora i assaltant dos hostes i el vigilant que roman a la porta d'entrada.

Les víctimes són el Sr. Martin NTAVUKA -líder de les FDU-INKINGI al districte de Nyarugenge, i el Sr. Anastas HAGABIMANA -líder de les FDU-INKINGI al districte de Kicukiro. Tots dos van ser emmanillats, colpejats i portats a les instal·lacions de detenció de la policia de Remera. El vigilant va quedar amb lesions a la cara, i amb un ull inflat.

Testimonis presencials confirmen amenaces de mort i abusos d'odi ètnic emesos per l'oficial Karekezi, dirigent del CID.

Avui mateix, l'estació de ràdio governamental, citant fonts policials, informa que ahir a la nit es produïren dues detencions per planificar una protesta il·legal per a la setmana que ve i per la «impressió incendiària» de samarretes.

Les nostres samarretes normalment reprodueixen els nostres colors (verd i vermell) i un text que diu, a la part frontal o a l'esquena : "Volem democràcia i que es faci justícia" o "TURASHAKA DEMOKARASI N'UBUTABERA BUSESUYE".


Què tè d'incendiari això?

Des del 26 de juliol de 2010, el Tribunal Suprem de Kigali manté obert el procés d'apel·lació sota fiança de molts líders de l'oposició, amb càrrecs que s'han de demostrar; mentrestant el titular està prometent el cel i la terra als rwandesos que estrobe en zones rurals.

Només aquest mes de juliol, en dues ocasions he estat sota la pressió dels propietaris, perquè desallotjàs les cases llogades, o en cas contrari m'hauria d'enfrontar al desallotjament policial amb amenaces de mort des del partit governant.

El propietari actual es va presentar inesperadament, només dos dies després de l'ocupació, disposat a emprendre un procés d'anul·lació d'arrendament ràpid. Un avís de 20 dies per desocupar i un reemborsament total dels 5 mesos de lloguer pagat per endavant està en vigor des de llavors.

Fa uns mesos, hotels de Kigali han avortat a l'últim moment les nostres reserves de sales de conferències, per mor de les amenaces de la policia secreta.

Sembla que el règim no vol deixar cap pedra sense moure, fins que l'oposició sigui enderrocada totalment.

Fem una crida al govern del general Paul Kagame, perquè els alliberin i que s'abordi adequadament el problema de la brutalitat policial, les pallisses, tortures, amenaces de mort, la força excessiva i l'ús d'un llenguatge d'odi, blasfèmies i comentaris difamatoris.

La Sra Victoire INGABIRE UMUHOZA
FDU INKINGI
Presidència.

Tel :
(+250) 078583600
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Victoire-Ingabire-Umuhoza-for-President/109504816547 -
YouTube: http://www.youtube.com/user/FDUInkingi123 -
Twitter: http://twitter.com/VictoireUmuhoza

0 Comments:

Post a Comment