Mitjans de comunicació nombrosos informen que Bosco Ntaganda, general congolès terrorífic, es lliura voluntàriament a l'Ambaixada dels EUA a Kigali, la capital de Rwanda, i demana de ser transferit al Tribunal Penal Internacional de La Haia on ha de ser jutjat per crims de guerra comesos els anys 2002 i 2003 a la República Democràtica del Congo.

L'any 2006 el TPI emet una primera ordre internacional d'arrest contra Ntaganda, per haver reclutat infants menors de 15 anys i fer-los combatre a les seves ordres. Posteriorment es produeix una segona ordre de recerca i captura del mateix TPI per crims de guerra i de lesa humanitat, que inclouen assassinat, violació i esclavitud sexual.

Comandant de la milícia tutsi Congrés Nacional per a la Defensa del Poble (CNDP) abans que aquesta s'integri dins l'exèrcit congolès l'any 2009, Ntaganda esdevé exemple típic de les aliances passades i presents entre Kinshasa i els rebels que operen a l'est del país.

La notícia del lliurament del líder rebel congolès ha estat anunciada per la ministra d'Exteriors rwandesa, Louise Mushikiwabo, a través del seu compte de twiter: "Hem sabut avui que Bosco Ntaganda va entrar a Rwanda i s'ha lliurat a l'Ambaixada dels Estats Units a Kigali"

0 Comments:

Post a Comment