L'inici d'aquest blog “Rwanda en pau” coincideix amb una notícia esperançadora: una dona rwandesa, Victoire Ingabire Umuhoza té el coratge de presentar-se com a candidata a la Presidència de la República de Rwanda. En un procés electoral previst per al proper mes d'agost...
També coincideix amb una altra notícia que ens afecta més de prop: el Ministeri d'Interior s'ha compromès a protegir l'activista mallorquí de drets humans, Joan Carrero, de les amenaces provinents de Rwanda...
I encara més. En un dia tan significatiu com el 23-F, d'aquest any 2010, el senador Pere Sampol adreça al Govern espanyol una bateria de preguntes sobre política internacional, relacionades amb el Govern de Rwanda...
Cal tenir present que la Fundació s'Olivar d'Estellencs que presideix Joan Carrero ha denunciat el govern rwandès presidit pel militar Paul Kagame.
Alguns dels seus col·laboradors militars, i ell mateix, es troben en situació de recerca i captura internacional. Estan acusats formalment, per un magistrat de l'Audiència Nacional Espanyola, de genocidi, crims contra la humanitat, terrorisme, violació de dones, pillatge, i assassinat de 9 ciutadans espanyols...
"A la vista de los últimos sucesos es evidente que el Gobierno español -manifesta el senador mallorquí Pere Sampol- no puede permanecer impasible. Hecho que motiva las siguientes preguntas:
- ¿Piensa el Gobierno español mantener las mismas ¿buenas relaciones con el Gobierno dictador de Ruanda?
- ¿Piensa el Gobierno español solicitar a la Unión europea que exija la liberación de los familiares y colaboradores de la candidata a la presidencia de Ruanda, Sra. Victoire Ingabire Umuhoza?
- ¿Piensa el Gobierno español elevar una propuesta a las Naciones Unidas para que garanticen la integridad de los opositores al actual régimen que gobierna Ruanda?
- ¿Piensa el Gobierno español proponer a las Naciones Unidas la supervisión del proceso electoral rwandés, con la participación de observadores internacionales que garanticen unas elecciones democráticas?
- ¿Piensa el Gobierno español exigir a las Naciones Unidas que colaboren con la Justicia universal y atiendan la rogatoria del magistrado Fernando Andreu mediante la que solicita pruebas que figuran en tres informes de las propias Naciones Unidas?
- ¿Piensa el Gobierno español dar instrucciones a la policía para que colabore con la Justicia y se intensifique la búsqueda internacional y el arresto de los cuarenta altos cargos del Frente Patriótico Ruandés acusados de los crímenes citados?
Palacio del Senado, a 8 de febrero de 2010

0 Comments:

Post a Comment