Com a bona feisbuquera, Victoire Ingabire Umuhoza manifesta diàriament la seva opinió sobre la situació política que viu i pateix en carn pròpia i directament, a Rwanda, a molt pocs dies abans d'unes eleccions en les quals ni tan sols ha pogut inscriure el seu partit, les FDU-Inkingi (Forces Democràtiques Unificades-Inkingi).

“És una llàstima -diu la presidenta de les FDU-Inkingi- que els països amics de Rwanda continuïn donant suport a un règim que ignora els drets bàsics dels seus ciutadans. La comunitat internacional va abandonar els ruandesos durant el genocidi de 1994. Tornaran a fer els ulls grossos de bell nou, mentre la crisi s'aprofundeix i no s'eradica? La nostra lluita continuarà fins que les FDU-Inkingi estiguin inscrites al Registre electoral...

Com és que els diplomàtics i periodistes continuen ignorant igualment les realitats tràgiques de la vida per a la mitjana de la població de Rwanda? Mentre llueix Kigali, la capital, el 90 per cent de la població rwandesa està sumida en la pobresa...”

Continua esmentant i enllaçant notícies que ajuden a copsar més nítidament el clima electoral d'una farsa democràtica en la qual només participen 4 formacions polítiques partidàries del president Kagame (cap dels partits de l'oposició no s'hi ha pogut inscriure):

D'altres enllaços interessants sobre aquest mateix assumpte:

  1. Kagame: de la alfombra roja de Kinshasa al plantón de Zapatero en España I
    África Fundación Sur 30/07/2010
  2. Kagame: de la alfombra roja de Kinshasa al plantón de Zapatero en España II
    África Fundación Sur 30/07/2010
  3. ¡Enterémonos de “ese jaleo de no sé qué que pasó en Ruanda”!
    África Fundación Sur 30/07/2010
  4. Daños colaterales
    África Fundación Sur 30/07/2010

0 Comments:

Post a Comment