Fa pocs dies que li he sentit a dir al bon company de lluites cíviques, en Joan Carrero Saralegui, que, com va dir un gran profeta fa més de 2.000 anys: “No hi ha res d'amagat que no arribi a fer-se públic mai” (Mc 4,22).

Isidro Uzcudun (Sacerdot basc), assassinat a Rwanda

La vida fa moltes voltes. “El País” ha amagat cables importants de Wikileaks que eren a les seves mans des de fa mesos: comprometien greument alts responsables del Ministeri d'Exteriors i de la Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola.

Tots dos organismes, seguint ordres d'Estats Units de Nordamèrica, havien conspirat amb el Govern de Rwanda per fer avortar la nostra querella presentada temps enrere davant dels Tribunals.

Joaquim Vallmajó (Missioner d'Àfrica), assassinat a Rwanda

Però el diari més llegit d'Espanya en aquests moments (per davant d'”El País”) “20 Minutos” n'ha fet públics uns quants fa uns dies, després que se'ls hi cedís el diari noruec “Afteposten”.

Julian Assange havia denunciat el passat mes de novembre que els cinc grans diaris amb els quals havia pactat no havien publicat el que era realment important; però que això se solucionaria en poc temps.

Luís Valtueña, Flors Sirera i Manuel Madrazo
(Metges del Món)assassinats a Rwanda
Tant de bo que més endavant puguem comprovar com varen continuar conspirant-hi, perquè juntament amb l'ONU i diaris diversos (New Times, El País, Público), dues entitats com la Fundació s'Olivar i Inshuti fossin acusades de finançar genocides.


Miguel Angel Isla, Julio Rodríguez, Fernando de la Fuente y Servando Mayor (Germans Maristes)
assassinats a Rwanda
Haver denunciat davant dels Tribunals espanyols l'assassinat de 9 espanyols a Rwanda és una píndola massa mala d'empassar per a persones i institucions que bravegen de democràtiques.

Que s'hi faci la llum és el que més importa!

Seguint el mateix camí de temps enrere, el senador autonòmic balear Pere Sampol acaba de presentar una Moció perquè sigui debatuda a la Comissió parlamentària corresponent, arran de les darreres revelacions efectuades per WIKILEAKS, sobre les pressions exercides pel Govern nordamericà al Govern espanyol, amb la finalitat d'anul·lar les accions judicials de l'Audiència Nacional espanyola contra el Govern rwandès presidit pel general Paul Kagame, acusats de perpetrar un genocidi contra la població hutu rwandesa.

Això s'afegeix a tot quant es va fent públic en relació amb La veritat sobre el genocidi a Rwanda .

Pere Sampol i Mas, senador de designación autonómica en representación de las Illes Balears por el Bloc per Mallorca-PSM-Verds, adscrito al Grupo Mixto, presenta la siguiente moción para su debate en la Comisión correspondiente.


Las últimas revelaciones de Wikileaks, publicadas por el diario 20 minutos, en relación al Auto del magistrado de la Audiencia Nacional, Fernando Andreu, por el que imputa y ordena el arresto internacional de 40 altos cargos del Frente Patriótico Ruandés a los que acusa de genocidio, crímenes de guerra, terrorismo, violaciones, pillaje,… y el asesinato de nueve ciudadanos españoles, demuestran lo que ya había quedado de manifiesto en todas las comparecencias parlamentarias de miembros del Gobierno: su desprecio por el Auto del magistrado Andreu, la complicidad con el Gobierno ruandés del dictador Paul Kagame y la sumisión a los deseos de Estados Unidos. Wikileaks sólo confirma las evidencias reflejadas en los diarios de sesiones del Senado. El desdén del Gobierno hacia el Auto judicial; el ensalzamiento del régimen ruandés, principal responsable del conflicto que ha causado el mayor número de víctimas desde la Segunda Guerra Mundial; el desprecio a las familias de las víctimas españolas, -aún hoy el presidente del Gobierno no se ha dignado a recibirlas-; incluso la falta de colaboración con la Justicia, -aún no sabemos si el Gobierno ha cursado la Comisión Rogatoria al secretario general de las Naciones Unidas, dictada por el magistrado Andreu en febrero de 2009-.

Pero Wikileaks revela algo más importante, aunque ya puesto en evidencia por los Autos judiciales del magistrado Andreu: la protección de Estados Unidos al régimen ruandés y sus maquinaciones para dejar impunes los gravísimos delitos denunciados. Ahora se entienden las difamaciones divulgadas por un “Grupo de Expertos del Consejo de Seguridad de las Naciones” contra Juan Carrero, activista mallorquín impulsor, junto a los familiares de las víctimas y otras organizaciones, de la querella criminal contra el Frente Patriótico Ruandés.

Hoy, cuando celebramos las “revoluciones” democráticas de Túnez, Egipto, Libia,… Cuando Estados Unidos condena al dictador Gadafi por reprimir a su pueblo y embarga sus bienes en Estados Unidos. Cuando la comunidad internacional toma represalias contra el régimen de Gadafi y brinda ayuda humanitaria a las zonas liberadas…, Paul Kagame, imputado por un Tribunal competente por los mayores crímenes contra la humanidad, sigue masacrando a su pueblo. Tiene a los líderes de la oposición encarcelados. Victoire Ingabire Umuhoza, lleva un año en la cárcel. Deogratias Musayidi, más tiempo. Ha asesinado a líderes como el vicepresidente del Partido de Los Verdes, así como a periodistas. Sigue practicando el pillaje de los recursos naturales del Este del Congo, masacrando a la población civil…

Y mientras la Comunidad internacional sigue amparándolo, está perpetrando la última fechoría. Según ha denunciado Steven W. Mosher, Presidente del Instituto de Investigación sobre la Población (Population Research Institute/PRI), Ruanda está preparando un programa de esterilización de 700.000 hombres, gracias a fondos recibidos de la Agencia para el Desarrollo Internacional de los Estados Unidos. Concretamente de Salud Interna International (IntraHealth International) y Salud Familiar International (Family Health International). Estas campañas tendrían por objeto diezmar la étnia hutu mayoritaria, acto calificado de genocidio por la Convención para la Prevención y sanción del delito de Genocidio.


Por todo ello el Senado acuerda instar el Gobierno a:

1.- Colaborar de manera decidida con la Justicia Universal, presionando a Interpol para que proceda al arresto de los 40 inculpados por la Audiencia Nacional Española.
2.- Cursar urgentemente las Comisiones Rogatorias a las Naciones Unidas dictadas por la Audiencia Nacional.
3.- Proponer a la Unión Europea y a las Naciones Unidas todas las acciones necesarias para obligar al dictador ruandés Paul Kagame a que:
- Libere a todos los presos políticos encarcelados.
- Deje el Gobierno y permita unas elecciones libres.
- Cese inmediatamente el programa de esterilización de 700.000 hombres.
- Deje de expoliar los recursos naturales del Congo.



Palacio del Senado, a 4 de marzo de 2011

Ja era hora que es fessin públics els papers de WIKILEAKS sobre Rwanda! El bon company de lluites solidàries, Manel Gomariz, m'ha fet a saber que a principis del mes de març de 2011 diversos mitjans digitals s'han fet ressò de les filtracions de WIKILEAKS sobre els papers secrets de la diplomàcia espanyola, relacionats amb Rwanda:

El Govern espanyol menyspreà la causa judicial per l'assassinat d'espanyols a Rwanda, s'hi diu expressament.

Com també, que entre 1994 i 2000, un grup de 9 espanyols varen ser presumptament assassinats per tutsis. Que l'Audiència Nacional va processar 40 militars l'any 2008. I que Espanya digué als EUA que no donava suport a les acusacions...

Segons s'hi manifesta, el mes de maig de 2008 EUA decidí pressionar d'una forma més activa. Per aquest motiu, l'ambaixador nordamericà de l'Oficina de Crims de Guerra, Clint Williamson va viatjar a Madrid i demanà expressament al ministre Moratinos que es posàs en contacte amb la seva homòloga rwandesa, Rosemary Museminali, i li repetís que la postura de l'Executiu espanyol era “diferent” a la dels jutges...

Per la seva banda, contactaria amb els ambaixadors d'Alemanya i Regne Unit a Madrid per tal que ajudassin a “motivar” el Govern espanyol i planejà una trobada a Nova York entre el fiscal general rwandès i el representant permanent d'Espanya a l'ONU...

Es veu que un dels mitjans espanyols més nefasts pel que fa a Rwanda, -segons comentaristes experts en la matèria- EL PAÍS, el diari espanyol al qual WIKILEAKS va enviar la remesa de documents, solament n'ha volgut fer públic allò que l'interessava.

Han hagut de ser altres mitjans de comunicació més modests els que han fet públic Què diuen els cables de WIKILEAKS? i què contenen aquests papers secrets en relació amb la postura del Govern espanyol sobre Rwanda.

És clar i evident que, quan es tracta d'altres conflictes que no afecten tan directament el Govern espanyol, sí que en parlen els grans mitjans de comunicació, dels papers de WILILEAKS.

Però, com aquell/a qui diu “en tractar de mi no ric”, cap televisió, ni ràdio, ni diari imprès no ha volgut fer-se ressò clarament i extensa d'uns assassinats denunciats per missatgers clarividents, assassinats que són al sumari d'un jutge magistrat de l'Audiència Nacional espanyola...

Quina vergonya, per a aquests mitjans que callen; per al Govern espanyol que s'hi embruta les mans; i, per descomptat, per al Govern nordamericà que posa en perill la seva credibilitat i els seus interessos a la regió africana dels Grans Llacs.

Amb el que desvetllen els papers de WIKILEAKS, s'arriba a saber, per exemple, que EUA no volia que s´aclarís la mort de la manresana Flors Sirera. Els cables secrets mostren com es condiciona el govern espanyol perquè naufragui el judici...

Quasi res!

Coincidint amb el desvetllament de papers de WIKILEAKS sobre el paper vergonyós del Govern espanyol en relació amb els assassinats de 9 espanyols a Rwanda, (-en seguir fil per randa els dictats del Govern nordamericà que pretenia llevar d'enmig el paper d'un jutge de l'Audiència Nacional espanyola que ha dictat recerca i captura de militars rwandesos implicats-), la Plataforma espanyola “Basta de Impunidad en Ruanda” convoca a una roda de premsa a Madrid on demana l'Extradició per a un genocida. Justícia per a un poble.

ENLLAÇOS INTERESSANTS

  1. Què diuen els cables de Wikileaks?
    regio7.cat (03-03-2011)

  2. EUA no volia que s´aclarís la mort de la manresana Flors Sirera. Els cables secrets mostren com es condiciona el govern espanyol perquè naufragui el judici
    regio7.cat (03-03-2011)

  3. El Gobierno socialista se desentendió del juicio contra genocidas tutsi que habían asesinado en Ruanda a seis religiosos españoles
    alertadigital (03-03-2011)

  4. El Gobierno despreció la causa por la muerte de 9 españoles en Ruanda
    Scrib.com (03-03-2011)

  5. El Gobierno despreció la causa judicial por el asesinato de nueve españoles en Ruanda. Un alto cargo de Exteriores dijo a diplomáticos de EE UU que el Ejecutivo no apoyaba las acusaciones y veía "inútiles" algunas medidas del tribunal
    Globedia (02-03-2011)

  6. El Gobierno despreció la causa judicial por el asesinato de nueve españoles en Ruanda
    Umoya.org (02-03-2011)

  7. El Ejecutivo desaprobó investigar la causa judicial contra los nueve españoles asesinados en Ruanda
    Ecodiario (02-03-2011)

  8. Els cables de Wikileaks, per categories
    20 minutos

  9. EL GOBIERNO DESPRECIÓ LA CAUSA DE RUANDA EN LA AN. Cable sobre varias reuniones en Madrid del embajador de EE UU para crímenes de guerra
    20 minutos

  10. EL GOBIERNO DESPRECIÓ LA CAUSA DE RUANDA EN LA AN. Cable en el que una fiscal de la Audiencia Nacional minimiza las acusaciones
    20 minutos

  11. EL GOBIERNO DESPRECIÓ LA CAUSA DE RUANDA EN LA AN. Cable en el que la Embajada de EE UU contesta un cuestionario exhaustivo sobre el caso de la AN
    20 minutos

  12. EL GOBIERNO DESPRECIÓ LA CAUSA DE RUANDA EN LA AN. Cable en el que se desaconseja el viaje de algunos de los militares procesados a EE UU
    20 minutos

  13. EL GOBIERNO DESPRECIÓ LA CAUSA DE RUANDA EN LA AN. Cable en el que un cargo de Exteriores desvincula al Gobierno de la causa en la Audiencia Nacional
    20 minutos

;;